zondag 8 oktober 2017

Thema dieren/ dierendag

In de week van 4 oktober kwamen heel wat lieve diertjes in de klas.
Op maandag kwam Fiston op bezoek, de teckel van Flore. Hij was heel grappig en Flore vertelde vol enthousiasme over haar hondje. Hij werd beloond met vele knuffels van de kinderen en van de juf.Ook de hamster van Sidney was op maandag op bezoek. Hij mocht een halve dag in onze klas vertoeven. Hij zag er lief en grappig uit. We vertelden over zijn gewoontes en hoe hij er uitziet.Op dinsdag kregen we Marietteje op bezoek, de landschildpad van Jack. We konden haar van heel dichtbij observeren. Ze kreeg een tomaatje voorgeschoteld maar daar had ze niet zo veel zin in. Jack vertelde vol enthousiasme over zijn diertje.
Woensdag was het de beurt aan Zizou, de chihuahua van Inoa. Het hondje was niet helemaal op zijn gemak en bleef liever op de schoot van de mama zitten. 

Donderdagochtend kwam de kip van Briek ons een bezoekje brengen. Het is een hele lieve kip. Briek kon ze makkelijk uit haar hok tillen. We vertelden over de verschillen tussen de kip en de haan, over hun eten en de kuikens.
Ook de hond van Zjef kwam ons even vergezellen. Zitka is een hele lieve, rustige labrador. We gaven hem lekkere snoepjes omdat hij zo lief was. Viktor bracht zijn lief konijntje Sagan mee naar de klas. Sagan ziet onze vingertjes als worteltjes, dus we konden hem niet strelen. We kwamen veel te weten over konijntjes, hun eten en hun hok.
Als laatste kwam op vrijdag de poes van Emma, Pickles. Pickles is een hele lieve poes. Eerst was ze op zoek naar een gaatje om te ontsnappen, maar nadat ze lekkere snoepjes van ons kreeg, kwam ze helemaal tot rust. 
Op dierendag leerden we een leuk versje. We mochten de prenten van de dieren in groepjes mooi versieren.Musical 'Roodkapje'

Net voor de kerstvakantie konden we nog samen genieten van de musical 'Roodkapje' in de Capitole. Het was een hele mooie, grappige v...